Бебе оцеля по чудо

150
Бебе оцеля по чудо

След домашно раждане

Млада жена и новороденото й бебе оцеляха по чудо след раждане при домашни условия в Търговище. Лекари от местната болница узнали за това случайно и едва убедили майката да влезе в здравното заведение, съобщава bTV.

Пред медиците 24-годишната родилка разказала, че сама решила да роди вкъщи. Докторите дори подозират, че младата жена е била обучена как да го направи.

Специалистите разбрали за случая, едва когато тя потърсила по телефон педиатър за бебето, седем часа след раждането. Близо час лекарите преговаряли с нея да дойде в болницата и да прегледат нея и детето.Акушер-гинекологът от болницата д-р Емил Абаджиев разкри, че е установен тежък кръвоизлив на родилката. По думите му за повечето жени тази ситуация е изключително тежка и може да доведе до смърт.

Новороденото дишало трудно, а на втория ден направило и силен гърч. След направен скенер е установено, че има малък по размер вътремозъчен кръвоизлив.

Засега лекарите не могат да кажат дали бебето е напълно здраво и затова остава под наблюдение. Медиците се оплакаха, че родителите отказват детето да бъде ваксинирано.Коментари

Коментар: 2

Чак чудо...едно време все вкъщи са раждали и не е било чудо, когато бебето е оживявало. А иначе и аз съм против домашното раждане.

Коментар: 1
Раждане у дома

Ненормалници - това са за мен хората, които рискуват здравето на децата си заради някакви криворазбрани екоубеждения.


  • 1

Добави коментар