Баба на 31 роди за седми път

131
Баба на 31 роди за седми път

Има две внучета

31-годишната баба Минка Митева роди последното бебе за 2011 година на Харманли. Седмата рожба на жената от ромски произход е момче, тежи 3.250 кг и е с ръст 51 см.

Освен многото си раждания, младата баба има и два аборта. Най-големият й син е на 18 години и също има дете. Минка е баба и на още едно хлапе, този път от 14-годишната й дъщеря, чието име тя трудно си спомни, съобщава novini.bg.

31-годишната жена е раждала всеки път в харманлийската болница, като само веднъж попаднала в тази в Хасково. Тогава мъжът й влязъл в затвора и тя отишла при друг.

Той обаче се оказал пияница и Минка се върнала в родния Харманли, за да чака мъжа си. Двамата нямат официален брак, но това е практика при повечето ромски фамилии, категорични са медиците.

Болницата в града е пълна основно с ромки-родилки, докато българките бягат към Пловдив, признават те. Минка и съпругът й са безработни от десетилетия, издържат се само с детските.

Затова и тя не смята , че е време да спре с ражданията. Майката трудно запомни името на новороденото. Тя реши, че трябва да се казва Деян, но така и не можа да уточни дали се изписва с “и” или с “е”.Коментари

Коментар: 1

Браво на нея. А българките раждат по едно дете и приключват.


  • 1

Добави коментар