Алкохол и бременност

149
Алкохол и бременност

В малки количества гарантирал здраво бебе

Момчетата, родени от майки, които по време на бременността са приемали алкохол в неголеми количества, показват по-добри резултати при развитието си в сравнение с децата на бременните, напълно отказали се от алкохола. Момичетата пък били по-устойчиви емоционално, ако майките им са пийвали по време на бременността.

Този шокиращ факт установили учените от University College в Лондон.

В изследването са проучени 12 хиляди деца. Според тях приемът на неголямо количество алкохол не предизвиква умствени или поведенчески проблеми при децата. Дори напротив - те били по-здрави от връстниците си, чиито майки не близват алкохол.

При децата от първата група 40% по-рядко възникват проблеми с поведението и 30% по-рядко се появяват проблеми с хиперактивността. Освен това тези деца са получили повече точки на лингвистични тестове и по-добре се ориентирали при посочването на фигури, цетове, букви и цифри.

Въпреки категоричните резултати, едва ли ще се сложи край на споровете за употребата на алкохол по време на бременността. Винаги се е считало, че алкохолът вреди да плода.

Въпреки това в брошурите на здравното министерство на Великобритания се препоръчва той да се избягва през първите три месеца на бременността, за да се намали рискът от аборт, но се изтъква, че епизодичната му употреба в по-късните месеци не вреди.Коментари

Коментар: 1
Големи кореми Алкохол и бременност

Всяка капка алкохол е изключително вредна . За всеки човек . Но за бебета , които тепърва изграждат вътрешни органи и мозъчни центрове , това е ПАГУБНО !!! Етиловият алкохол , който е съставка на ВСЯКО алкохолно питие , разгражда обвивката на клетките . След което поврежда генетичният материал в тях . Отделно , че убива завинаги мозъчни и очни клетки . Пък ако т.н. му майка редовно го пои с таз отрова , детето ще се роди с умствени и други недостатъчности . И ще бъде предразположено много по-лесно на зависимост от алкохол и наркотици , след като тези вещества са му заложени като база . В статията така подло се казва за майки , които са спряли да пият . Тоест , за всички майки е , ама съвсем естествено да се наливат с алкохол .


  • 1

Добави коментар