8 повода да ядете авокадо, когато сте бременна

1924
8 повода да ядете авокадо, когато сте бременна

Решават ред проблеми, типични за състоянието в което сте

Авокадото се характеризира с неутрален вкус. Това го прави отличен продукт за съчетаване с плодове, зеленчуци, месо, риба и др. Може да го консумирате както в свеж вид, така и запечен. Най-популярната му употреба е в т.нар. гуакамоле.

Препоръчително ли е да се яде авокадо през бременността?

Да, то съдържа много ценни хранителни вещества – сред които фосфор и калий, които са ключови за развитието и растежа на плода.

1/ Отличен източник на фолиева киселина

Дефицитът на фолиева киселина в организма на майката може да провокира вродени дефекти в плода.

2/ Профилактика срещу анемия

Дефицитът на желязо по време на бременността може да доведе до анемия.

3/ Подпомага храносмилателната система

По време на бременността разпространен проблем е запекът. Той е резултат от растящия корем, който притиска органите на храносмилателната система. В авокадото се съдържат много фибри, които се отразяват благоприятно.


4/ Витамини

Аводакото съдържа витамини B1, B2, B5, B6, C, E и K – всички те са необходими за здравословното състояние на майката и растящия плод.

5/ Поддържа нивото на холестерола и захарта

Редовната консумация на авокадо спомага за контролиране на нивото на холестерола и нивота на кръвната захар.

6/ Намалява схващанията на краката

С консумацията на авокадо може да елиминирате този проблем през бременността.

7/ Бори се с токсикозата

Авокадото, джинджифилът и лимонът са храни, които помагат при токсикоза.

8/ Съдържа мазнини

Този плод съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са полезни и за бременната жена, и за плода.



Добави коментар