70-годишна родилка

201
70-годишна родилка

Това е първото й дете

70-годишна индийка роди първото си дете, предаде Франс прес. Тя увери, че не се чувства прекалено възрастна, за да бъде майка. Даджиндер Каур родила момченце миналия месец, след като прибегнала до ин витро оплождане в специализирана клиника в индийския щат Хариана.

Двойката, която е женена от 46 години, била изгубила надежда, че ще има дете. Отношението към Даджиндер и съпруга й било презрително, защото в родината им безплодието е смятано за божие проклятие.

"Господ чу молитвите ни", каза Каур. „Грижа се сама за детето си. Имам чувството, че съм изпълнена с енергия. Съпругът ми е много внимателен и винаги ми помага, когато има възможност да го стори. Видяхме реклама за ин витро оплождане и си казахме, че би трябвало да опитаме, като се има предвид, че искам да имам бебе".

Каур твърди, че е на около 70-годишна възраст. В Индия много хора не притежават удостоверение за раждане. В комюнике на клиниката пък се казва, че родилката е на 72 години, посочва БТА.

Бебето е заченато от яйцеклетки и сперма на двойката и е в добро здравословно състояние, след като се появило на бял свят на 19 април. Момченцето тежало два килограма при раждането си.Добави коментар