7 факта за раждането

873
7 факта за раждането

Трябва да ги знае всяка жена, на която й предстои

Американският гинеколог Мери Джейн Минкин смята, че всяка жена иска да бъде майка. Да стане такава мечтае на практика всяка жена, независимо дали е бременна, или планира да бъде.

Поради това в интервю известният гинеколог споделя няколко интересни факти за периода по време на и след раждането.

Ако не се изходиш по време на раждането, значи недостатъчно се напъваш – това е съвършено нормално, повечето жени минават през него, казва Минкин.

Носене на „памперси“ след раждането

Не става дума за памперси, а за превръзки. След раждането организмът трябва да се освободи от излишна кръв и клетки, които са се натрупвали по стената на матката.

Възможно е да се наложи употребата на катетър, за да се пишка след раждане

Ако ти сложат епидурална енестезия, мускулите на уретрата за известно време ще бъдат неактивни. Поради това се налага поставянето на катетър.

След раждането на детето следва раждането на плацентата

Понякога този процес изисква две минути, а друг път – двайсет.

След раждането влагалището ще се намали

Като цяло малка част от жените се нуждаят от процедура по съкращаване на влагалището след раждане. При останалите процесът протича естествено. Препоръчително е практикуването на упражненията на Кегел.

Твоите бедра ще станат по-широки, но след това ще възстановят формата си

По време на раждането костите на седалището се „разтварят“. Това е наложително с оглед облекчаване на процеса на раждане. След това всичко се връща на мястото си.

Да се прави секс след раждането ще е възможно след 2-3 седмици

Ако не е правена епизиотомия и възстановяването е протекло бързо, може да възстановите сексуалния си живот след 2 седмици от раждането.Добави коментар