67-годишна жена стана майка без инвитро

252
67-годишна жена стана майка без инвитро

Китайка на 67 години роди момиченце, като твърди, че е забременяла естествено

Китайка на 67 години роди момиченце, като твърди, че е забременяла естествено, съобщи АФП. Жената, която се казва Тян, е родила със секцио в провинция Шандун. От болницата в гр. Цзаочжуан не са категорични за естественото забременяване, защото г-а Тян е станала тяхна пациентка, когато вече е била бременна.

"Детето е небесен дар и за двама ни" - заяви съпругът на г-жа Тян, който е на 68 години. Те са нарекли бебето Тянцъ, което на китайски означава "Небесен дар". Ако бъде потвърдено, че г-жа Тян е забременяла естествено, тя е поставила световен рекорд. Според Книгата на рекордите на Гинес, най-възрастната жена, родила естествено заченато дете, е британка. Тя е била на 59 години, когато е дала живот на бебето си през 1997 г.

При забременяванията ин витро рекордът принадлежи са испанката Мариа дел Кармен Боусада Лара, родила близнаци през 2006 г., когато се е готвела да отпразнува 67-годишнината си. Тя умира от рак две години по-късно. Тян вече има две деца, едното от които е син, роден през 1977 г., точно преди приемането на политиката за едно дете, наложена, за да бъде ограничен демографския взрив в Китай. Тази политика напоследък беше смекчена и всички имат право на две деца.

Много китайци критикуват раждането на Тянсъ в социалната мрежа Уейбо. Според тях родителите са егоисти, защото не биха могли да се грижат за бебето и отглеждането му ще падне върху по-големите им деца. Други задават въпроса дали двойката ще бъде наказана за надхвърлянето на ограничението за две деца на семейство, посочва БТА. 

Добави коментар