6 въпроса, които можете да зададете по време на ултразвука на вашето бебе

297
6 въпроса, които можете да зададете по време на ултразвука на вашето бебе

За да сте сигурни за здравето му

Средата на бременността е вълнуващ момент за всяка майка, особено моментът, в който може да види бебето си на екрана на ултразвука. Разбира се, добре е да започнете да правите редовни прегледи още преди това, за да проверявате развитието му и да се установят някакви евентуално проблеми.

И не на последно място, за да отговорите на въпроса за "момче" или "момиче".

Има много въпроси, на които може се отговаря по време на този ултразвук, но често вълнението пречи на трезвия разум и може да забравите и да пропуснете да ги зададете. Реално по време на прегледа лекарят разбира много неща за вашето бебе. Факт е обаче, че има гинеколози, които лаконично ви отговарят добре е, или всичко е наред, но често тези отговори са недостатъчни за бъдещите родители. Те искат да знаят подробности за здравето и развитието му, има ли съмнения за някакви нарушения и т.н.

За да бъдете най – пълно информирани за случващото се, пригответе си набор от въпроси, които да зададете по време на следващия преглед и с отговорите на които ще бъдете спокойни за здравето на бебето.

1. Виждате ли всички четири камери на сърцето?

2. Дали сърцето и другите органи са в правилната позиция?

3. Клапите нормално ли функционират?

4. Кръвоносните съдове нормални ли са?

5. Равномерен ли е ритъмът на сърцето?

6. Виждате ли някакви необичайни джобове с течности или други признаци на затруднен циркулационен поток?

Разбира се, няма гаранция, че задаването на тези въпроси ще помогне за решение  на всички потенциални проблеми, които може да възникнат по време на бременността, или че ултразвуковите технологии могат да дадат отговори на тях. Но поне могат да ви дадат спокойствието, че за момента няма нещо обезпокоително и да се радвате на щастлива бременност.Добави коментар