6 странни симптоми на бременността

614
6 странни симптоми на бременността

Всяка бременна жена знае, че подутите глезени, гаденето и болките в гърба са част от износването на бебето, но какво ще кажете за постоянната слюнка, която се събира в устата ви или огромното желание за почистване?

Всяка бременна жена знае, че подутите глезени, гаденето и болките в гърба са част от износването на бебето, но какво ще кажете за постоянната слюнка, която се събира в устата ви или огромното желание за почистване?

Ето някои от странните (и често срещани) симптоми, които могат да възникнат преди раждането на бебето.

1. Обилно слюнкоотделяне

През първия триместър много жени откриват, че устата им се пълни с много слюнка. Дотолкова понякога, че дори затруднява говоренето. Въпреки че това е повече от неприятности, отколкото опасения за здравето, свръх слюнката често се свързва със сутрешното гадене и трябва да изчезне до втория триместър. Междувременно опитайте да дъвчете дъвка без захар или да използвате вода за уста, за да поддържате гаденето под контрол.

 

2. Кървене от носа и от венците

Промяната на нивата на хормоните може да доведе до увеличен приток на кръв към ноздрите и да направи венците подути и чувствителни, особено през второто тримесечие. В скорошно проучване, холандски изследователи установиха, че кървенето на венците е една от най-честите орални промени, пред които са изправени бременните жени.

3. Огромно желание за гнездене

Ако в даден момент от третото тримесечие почувствате необратим желание да подреждате къщата, не се притеснявайте. Инстинктът за почистване и реорганизация - наречен гнездене - също е често срещан при птици, котки и кучета. Това е като вътрешен часовник, който ви показва, че е време да подготвите жилището за идването на бебето.

 

4. По – здрава коса и нокти

До 20-та седмица много жени забелязват, че косата и ноктите им са по – жизнени от обикновено. По-високите нива на естроген и повишеното кръвообращение са отговорът на този симптом, тъй като те осигуряват допълнителни хранителни вещества за косата и ноктите. Проучване, публикувано в Международния вестник по дерматология през април 2016 г., разглежда повече от 300 бременни жени и констатира, че повече от половината от тях са забелязали, че ноктите им са се променили, откакто са забременели.

5. Червени, сърбящи длани и крака

Може да откриете, че кожата на вашия нарастващ корем ви сърби. Това се дължи на опъването й. Може да усетите сърбеж на ръцете и краката, което се дължи на повишеното кръвоснабдяване на кожата и по-високите нива на естроген.

Ако все пак ви се струва ненормално, посъветвайте се с дерматолог.

6. Крампи на краката

Някои жени имат ужасно болезнени крампи на краката през нощта. Пийте магнезий, но не е гаранция, че ще изчезнат напълно. Добави коментар