6 причини да ядете кисело мляко през бременността

3102
6 причини да ядете кисело мляко през бременността

Здравето идва от стомаха

Която и класация за здравословно хранене да погледнете, ще видите там присъствието на киселото мляко. То е сред най-полезните храни в наши дни. Киселото мляко притежава поне 6 полезни свойства. Узнайте ги сега. Особено, ако сте бременни, киселото мляко ще е ваш истински приятел.

1. Киселото мляко се усвоява по-лесно, отколкото прясното мляко
Дори и да имате алергия към мляко, киселото мляко може да бъде консумирано, тъй като бактериалните ферменти, съдържащи се в него, частично смилат млечния белтък казеин, който предизвиква самата алергия. Затова киселото мляко се усвоява по-лесно и е по-малко алергенно.

Специалисти отбелязват, че децата и бременните жени, които страдат от непоносимост към млякото, могат напълно спокойно да консумират кисело мляко без риск от стомашни разстройства.

2. Киселото мляко поддържа здравето на червата
Още една съществена причина да ядете кисело мляко, докато сте бременни – влиянието на млечния продукт върху здравето на червата. Киселото мляко съдържа лактобактерии, които са необходими за правилното функциониране на червата. То не само подобрява перисталтиката, но и понижава риска от развитие на рак на дебелото черво.

Лактобактериите, особено някои от тях, подобряват растежа на полезните бактерии червата.3. Киселото мляко почиства организма
Бактериите в кисело мляко са способни да неутрализират вредни вещества като нитратите и нитритите, тъй като спомагат за извеждането им от човешкото тяло.

4. Киселото мляко помага за усвояването на витамините
Подобрявайки работата на червата, киселото мляко помага на организма да усвоява по-добре постъпилите с яденето хранителни вещества. Киселото мляко стимулира извличането на калция и витамините.

5. Киселото мляко укрепва имунната система
Това е една от най-важните причини, поради които си заслужа то да присъства на трапезата на бременната жена. Бактериите, съдържащи се в киселото мляко, стимулират борбата на организма с инфекциите и помагат в изработването на белите кръвни телца.6. Киселото мляко е препоръчително след стомашни инфекции
Когато бременната жена изпитва проблеми със стомаха или се е наложило да приема антибиотици, киселото мляко е отлично решение с цел възстановяване на чревната микрофлора.

Киселото мляко, доколкото съдържа по-малко лактоза, помага за възстановяването и оптималната работа на храносмилателната система. То понижава до минимум въздействието на антибиотиците върху полезните бактерии в червата.Добави коментар