6 неща, които трябва да направите различно по време на втората бременност

2889
6 неща, които трябва да направите различно по време на втората бременност

Обикновено жените, които карат втора бременност, живеят с мисълта, че всичко ще е постарому и нещата ще вървят със същия ритъм

Обикновено жените, които карат втора бременност, живеят с мисълта, че всичко ще е постарому и нещата ще вървят със същия ритъм. Не се лъжете. Понякога първата бременност може да няма нищо общо с втората. Но не се паникьосвайте - трикът, за да направите втория път също толкова приятен е да действате по различен начин. Вижте няколко съвета, които дават експерти и опитни майки. 

Сменете вашия лекар.

Младите родители често прекарват повече време в избора на количка отколкото на лекар. Не правете тази грешка втори път. Намирането на някой, на когото имате доверие и с който лесно можете да говорите, е едно от най-важните неща, които можете да направите. Разбира се, ако сте много доволни от първия път, не го сменяйте, но ако  имате забележки, търсете нов.

НЕ яжте за двама

Много от жените качват повече на тегло, отколкото са планирали първия път. И ако през бременност 1 сте научили по трудния начин, че бременността не е извинение да ядеш всичко и да бъдеш мързелив, сега е време да поправите това. Хранете се балансирано, спортувайте и бъдете по – активни.

Заздравете корема си

Според Лиа Келер, главен изпълнителен директор и съосновател на метода Dia, повече от 60 процента от жените страдат от някакво абдоминално отделяне след раждането. При втората бременност положението може да се влоши и да доведе до болки в гърба, отслабване на тазовите мускулите. Затова правенето на правилните упражнения за корема е много важно, за да ви помогне по време на раждането.

 

Подгответе първото си дете.

За повечето майки второ време най-голямата тревога е начинът, по който първото дете ще се адаптира. Направете постепенни промени, подгответе го, купувайте заедно някакви неща за новото бебе, накарайте го да го очаква с нетърпение.

Очаквайте (възможно) по-лесно раждане.

Добрата новина е, че вторите раждания често са по-лесни и по-кратки. Освен това сега сте наясно с някои неща и с това, какво следва, което ще ви направи по – подготвена и по – спокойна. Ако първият път сте родила с Цезарово сечение, говорете с гинеколога си, дали отново трябва да родите така или може и нормално.

Идете в болницата по-рано.

Второто раждане често е по – бързо от първото, защото тялото ви знае какво да прави, така че бъдете готова да тръгнете бързо.Добави коментар