6 изненадващи факта за бременното ви тяло

230
6 изненадващи факта за бременното ви тяло

Мистерията е разкрита!

1. Вашата матка е много силна. Силата, с която матката на жената избутва детето по време на контракция, се равнява на 180 кг на квадратен метър.

2. Какъв е този звук? Освен това е болезнено – първият път, когато жена ражда, тазовата й кост буквално се разделя в средата. „Хрущялът се разтяга в средата на пубиса“, обяснява Нина Хинтинг, лекар от Балтимор. „Костта не се чупи, но никога няма да се върне към изходното си положение – не е предвидено да се връща“.3. Можете да забременетее, докато сте вече бременна. Предполага се, че сексът по време на бременността е безопасен, т.е. не можете да забременеете. Регистрирани са обаче случаи, в които бременни жени забременят втори път. Случило се е на жена от Канзас, която е износвала два плода с различен термин.

4. Един размер не пасва на всички. Съществуват четири различни форми на таза. За нещастие, само една от тях е определяна като най-добра за раждането на дете. Но за щастие, именно тази форма е най-разпространената.5. Тази линия, която се появи на корема... Вероятно познавате от личен опит тази линия или пък сте я виждали по корема на други бременни жени. Истината е, че тази линия винаги си е била там. По време на бременността хормоните променят пигментацията и тя изпъква по-ясно.

6. Поклащането не е продиктувано от вас самите. Усещате ли, че ходите като пате? Тази походка няма нищо общо с качените килограми през бременността. „Поклащането е резултат от отпускането на ставите ви и изместването на центъра на тежестта“, обяснява д-р Хинтинг. „Бременните жени ходят с малко по-разтворени крака, затова се получава поклащане“.Добави коментар