5 съвета за бързо забременяване

1046
5 съвета за бързо забременяване

Започваме изоснови

В наши дни не са малко жените, които търсят отговор на въпроса как да забременеят. За съжаление, не на всички дами им се удава бързо да се сдобият с дете. Причината се крие в неидеалното здраве, негативните фактори в околната среда, стресът и вредните навици.

Днес ще очертаем 5 съвета, които ще ви помогнат да влезете в дългоочакваното майчинство.

1. Отидете на изследвания. Ако опитите ви да забременеят са неуспешни или пък страдате от нередовен месечен цикъл, обърнете се към специалист. Той ще открие дали има проблем в репродуктивното ви здраве, ще назначи изследвания и лечение. В случай, че сериозни пречки за забременяването ви няма, може да преминете само през курс за засилване на имунната система и прием на фолиева киселина.

2. Следете овулацията си. Това е процесът, който трябва да опознаете много добре, щом искате да забременеете. Ако знаете кога ще настъпи заветният момент, вероятността да забременеете след полов акт е много по-голяма. Обикновено при жени с цикъл 28 дни, овулацията настъпва на 14-ия ден. За приближаването на овулацията можете да разберете като се наблюдавате – измерете базалната си температура, а също така можете да използвате специални тестове.

3. Контролирайте теглото си. Именно мастните клетки способстват за изработването и натрупването на естроген – хормона, подготвящ жените за предстоящата бременност. Излишните килограми водят до повече естроген, а оттук се редуцира възможността да заченете. Умерените физически натоварвания и балансираното хранене ще ви помогнат да контролирате стрелката на кантара.4. Водете здравословен начин на живот. Както вие, така и партньорът ви. Престанете да пушите, да употребявате алкохол и ограничете пиемето на кафе и взимането на лекарствени препарати. Обърнете внимание на активния начин на живот, като зарежете лежането пред телевизора и седенето пред компютъра. Яжте разнообразна храна, като винаги протягайте ръка към сезонните плодове и зеленчуци.5. Не зацикляйте на темата. Когато правите опити да заченете и не постигате успех, съществува риск да блокирате на тази тема. Психологическото натоварване не е препоръчително за дамите, които искат дете. Постарайте се да не се пренавивате и да сдържате емоционалните си изблици. Радвайте се на живота, почивайте си, излизайте с партньора си и извличайте максимално оптимистични преживявания от всичко случващо.Добави коментар