5 причини да започнете с йога още сега

198
5 причини да започнете с йога още сега

Отпускане и подготовка

Бременността е най-доброто време за всяка жена, но представлява и голямо натоварване за организма, когато коремът нарасне сериозно.

Бъдещите майки често изпитват тежест в краката, болка в кръста и гърба и умора. Те могат да се избавят от неразположенията с помощта на йога за бременни.

Бременността, разбира се, не е период за експерименти. Не си струва да се занимавате с йога самостоятелно. Най-напред потърсете специализирана помощ, консултирайте се с наблюдаващия ви лекар и т.н.

Ако няма причини, поради които да не пристъпите към йогата, пожелаваме ви приятни упражения!

Излагаме ви 5 причини, поради които е ценно да се занимавате с йога точно през бременността:

Позата на кучето спира гаденето

1. Отпускане. Йогата представлява много спокойни физически натоварвания, съпроводени с дихателна гимнастика. Обикновено се изпълнява на свеж въздух и под съпровода на приятна музика.

Подобни упражнения отлично успокояват и отпускат – нещо, от което не би се отказала нито една бременна жена.

2. Тренировка на интимните мускули. Колкото по-тренирани са интимните ви мускули, толкова по-леко ще родите детето си. Йогата дава възможност оптимално да се тренират мускулите на бъдещата родилка.

3. Отпускане на гърба. Голяма част от бременните жени се оплакват от болка в гърба или пък силна умора в мускулите на гърба. Йогата помага за укрепване на мускулите на гърба и ги отпуска, когато присъства болка.

Позата на щастливото дете


4. Подобрява кръвообръщението. По време на бременност при много бъдещи майки присъстват проблеми с кръвообръжението. Могат да отекат ръцете и краката. Упражненията по йога помагат за отстраняване на неприятните симптоми.

5. Добро настроение. Както е известно, много жени по време на бременността изпадат в периоди на крайни настроения. Понякога дори депресия.

Заниманията с йога в приятна атмосфера позволяват да се справим с депресията и лошото настроение.Добави коментар