5 неща, които да направите през втората бременност

1826
5 неща, които да направите през втората бременност

Вече сте минали веднъж по този път...

През първата бременност може да сте били разсеяна, да не сте били наясно с много неща, свързани с положението си и предстоящото. Очакване на дете, раждане, грижи за новороденото, връщане на предишните килограми – всичко това е ново за жената, която е бременна за първи път.

Втората бременност обаче е съвсем друго нещо. Понякога тя е неочаквана, а друг път дългоочаквана. Но най-важното е чудото!

Днес ще ви предложим 5 нещата, които да направите иначе през втората бременност.

1/ Най-накрая забравете за идеалната майка

Втората бременност е отлична ваксина срещу перфекционизъм. В очакване на първото дете вие вероятно сте чели много книги и специализирана литература, преподреждали сте по няколко пъти гардеробчето на бебето. Да прибавим и вълнението около изследванията и анализите.

А как минава втората бременност? Вече имате едно дете, за което да мислите. Вадите старите дрехи от шкафа и с удоволствие приемате всякакви подаръци от приятели и роднини.

2/ Слушайте себе си

Курсове за бременни и съвети от опитни майки? Този път нямате време за такива неща. Сами познавате тялото и сигналите му.

3/ Храните се както обикновено

В очакване на първото дете вероятно сте чули съвършено различни съвети? По-старото поколение препоръчва да ядете за двама. Познаните на свой ред ви препоръчват да ограничите консумацията на определени храни.

Сега не чувате нито едните, нито другите. През втората бременност продължавате да се храните по обичайния начин. Ако ограничите обаче употребата на някои продукти, ще понижите риска от алерии.

4/ Все пак може да се решите да родите с подкрепа – съпруг, майка, сестра

Как минава втората бременността? Вероятно помните много добре раждането. Обикновено при второто процесът е доста по-бърз. Това дали не означава да повикате на помощ някой роднина?
5/ Повече снимки, записвайте важните моменти

Втората бременност е време, когато разбирате, че времето лети. Спирайте се за момент. Дори да не изглеждате в превъзходна форма, помолете съпруга ви да ви снима.

Дори организирайте фотосесия. Използвайте услугите на професионален фотограф.


Добави коментар