4 неща, които пропускате при второто дете

2169
4 неща, които пропускате при второто дете

Научете ги сега, ако искате да запазите част от тях

 Очаквате ли второ дете? Тогава определено животът ви отново ще бъде обогатен и развълнуван от попълнението на семейството.

Когато обаче зад гърба си имате вече една бременност и сте минали през първите години от развитието на детето, когато дойде редът на второто, има няколко нещата, които ще направите по различен начин.

Кои ли?

Например....

1. Ще се откажете от суперскъпите и натруфени дрешки

Защото сте напълно наясно колко бързо растат децата и колко е безсмислено да им купувате дрехи, които носят за кратко. Знаете, че е по-разумно да вложите парите си в други неща.

2. Преставате да бъдете толкова „настръхнали“ срещу бактериите и микробите

Напълно възможно е да престанете да дезинфекцирате всеки път по 2-3 минути залъгалката. Или пък дори може да не носите от онези кутийки за съхраняването им. Градим имунитет!

3. Променят се стандартите ви за домакински отговорности

С бебе №2 на борда започвате да гледате на този тип задачи от деня по-реалистично. Не се престаравате, чакате пералнята да се напълни, преди да я пуснете, минавате прахосмукачка само веднъж в седмицата и т.н.

4. Преставате да документирате всичко ден по ден

С първото дете може да ви е било интересно и вълнуващо, но при второто осъзнавате, че имате по-важни задачи за правене от постоянното висене с телефон или камера в ръка, за да документирате усмивките на всеки час.Добави коментар