4 начина да избегнете падане през бременността

328
4 начина да избегнете падане през бременността

В продължение на 9 месеца трябва да сте внимателни

Падането по време на бременността може да провокира нежелани последствия. Как да се предпазите? Предлагаме ви 4 неща, които да имате предвид.

1/ Обезопасете своя дом
Центърът на тежестта на бременната жена се променя, поради това шансовете да загубите равновесие се увеличават. За щастието детето е добре защитено във вътрешността на матката. Силен удар обаче може да провокира проблеми. Важно е да елиминирате всички опасности, налични у дома – например стърчащи кабели, килимчета, които не стоят на място, и т.н.

2/ Винаги знайте какво има около вас
Птица, която прелита край вас, дупка на тротоара – това са опасности, които не бива да пренебрегвате. Следете всяка своя крачка, особено ако времето е дъждовно или има сняг.

3/ Залагайте на удобни обувки
Не е сега времето да носите високи обувки. Най-подходящият избор за бременни жени са маратонките, пантофките и ботушите.

4/ Предотвратете световъртежа
Захарта в кръвта може да падне, ако не се храните достатъчно. Носете свободни дрехи, пийте много вода и винаги правете леки закуски в течение на деня. Щом навлезете в напреднала бременността, възможно е някои кръвоносни съдове да се свият, това може да стане причина за световъртежи, когато ставате от леглото бързо. Съветваме бавно да променяте позицията на тялото си. Давайте време за приспособяване.Добави коментар