3318 раждания в "Шейново"

107
3318 раждания в Шейново

Болницата има нужда от апаратура и специалисти

Имаме 3318 раждания от началото на годината до сега и ако продължаваме с този темп, вероятно до края на година ще стигнем до 4000 раждания, съобщи днес заместник-директорът на АГ "Шейново" д-р Румен Велев.

През 2010 година в "Шейново" имаше 4050 раждания, а през 2009 бяха 4102. Процентът на недоносените бебета се движи между 8% и 10%, което горе-долу съвпада със статистиката в световен мащаб, обясни той, цитиран от БГНЕС.

Процентът на недоносените бебета през миналата година е бил 7.5%. "Ние имаме доста апаратура, неонатологичното ни отделение е много добре оборудвано, но има още какво да се желае. Надяваме се, че през следващата година ще попълним липсите", каза още той.

"Липсват ни монитори. Всяко едно новородено бебе в кувьоз трябва да бъде наблюдавано, да се следи пулса, кръвното налягане, насищането на кислород в кръвта", призна д-р Велев.

Болницата обмисля идеята да разшири възможностите на неонатологичното си отделение, така че да може да приема и недоносени трета степен. За целта обаче, освен апаратура, "Шейново" ще има нужда и от допълнителни специалисти. Апаратура се купува, но няма специалисти по неонатология в момента", коментира д-р Велев.Коментари

Коментар: 2

Там няма и да стъпна след случая с момичето, което е умирало, а лекарите са я питали постоянно " имаш ли избор на екип, трябва да избереш екип" ...бездушни същества

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар