3, 2, 1... Раждане!

291
3, 2, 1... Раждане!

Какво има в чантата до вратата

Ако сте влезли в деветия месец и трепетното очакване е към края си, най-вероятно до вратата ви стои чанта. Нея в никакъв случай не трябва да забравяте, когато дойде моментът да тръгнете към родилното. Да надникнем какво има вътре.

1. Документите
Всички резултати от изследвания, картонът ви, личната карта. Направлението за хоспитализация, което сте получили от гинеколога си. Ако имате брак, вземете акта, който го удостоверява. Ще ви трябва при издаването на акта за раждане на детето.

2. Тоалетни принадлежности
Тук на първо място са дамските превръзки - силно абрсорбиращи, нощни по възможност. Трябват ви тоалетна хартия, носни и мокри кърпички. Носете задължително самобръсначка - в някои родилни отделения я изискват за тоалета преди раждането.

Ако имате планирано секцио, потърсете в аптеката специални превръзки - лепенки за мястото на операцията. Те са водоустойчиви и позволяват взимането на душ, което в летните месеци е особено важно. Продават се няколко варианта - изберете от по-дългите, защото може да се окаже, че късите не покриват добре шевовете ви.

Не забравяйте ластик за коса, ако ви трябва. Ще ви е нужен и сапун, може и течен. Сложете и четка и паста за зъби - най-добре нови, защото в последния момент няма да се сетите тепърва да ги вземете от банята.

И въпреки че в началото няма да ви е до това, предвидете рол-он, спирала и червило - ще ви трябват за изписването. Не взимайте парфюм, защото с него можете да предизвикате алергия у бебето. Разбира се, тези неща не са толкова спешни, може и да ви ги донесат по-късно.

3. Дрехи
Две нощници - на пазара можете да намерите такива, които са предназначени специално за кърмещи жени. Бельото можете да замените с еднократни гащи - имайте предвид обаче, че за някои майки не са особено удобни. Добре е да отворите един чифт вкъщи и да видите какво представляват.

Купете си предварително и сутиен за кърмачки. По-удобно ще ви е, ако имате два, защото в първите дни единият неизменно ще го изцапате. Ще ви трябват и подплънки за кърма.

Ако раждате в студените месеци, си вземете и връхна дреха, най-добре халат. Не забравяйте джапанки, както и чорапи. Добре е дрехите, които ще облечете на изписването, да ви ги донесат по-късно, за да не стане прекалено обемна и тежка чантата.

3. Друго
Непременно едно шише с минерална вода. Не забравяйте зарядното за телефона. Вземете и помпата за кърма. Трябва да имате и тефтерче и химикалка за всеки случай, както и някакви дребни пари. Вземете си и една кърпа. Не забравяйте да сложите книга - освен ако не раждате във вип отделение или в частна болница, в стаите няма телевизор.

4. Принадлежности за бебето
На първо място мокри кърпички и памперси. Ще ви ги поискат веднага след раждането. Вземете два пакета мокри къпрички, за да остане един при вас, оставете си и няколко памперса.

Купете и крем за подсичане - оставете го при вас, ако се наложи да го използвате - имайте предвид, че в повечето болници акушерките не позволяват употребата на бебешка козметика.

Най-вероятно ще ви трябват и ръкавици за мъничките ръчички - бебетата много се драскат и един чифт ще ви спести главоболията. Не носете дрехи за бебето, освен комплекта за изписване - почти във всички болници не позволяват използването на външни дрехи.

И последно - сложете в чантата нещо важно и сантиментално. Това може да е снимка на вас и половинката, някакъв подарък или спомен от него. Най-важното е да предизвиква у вас положителни емоции - ще са ви нужни.



Коментари

Коментар: 1
гащи

да, тези еднократните гащи са много удобни. аз си взех при предишната ми бременност и съм много доволна. имайте само предвид, че трябва да си купите по-голям номер, че не си отговарят.


  • 1

Добави коментар