29-годишна роди близнаци с разлика от два месеца

635
29-годишна  роди близнаци с разлика от два месеца

Лекарите обясниха, че необичайният случай се дължи на анатомичните особености на тялото на жената, а именно двойна матка

29-годишната Лилия Коновалова, жителка на Уралск в Казахстан, е родила близнаци с разлика два месеца и половина, съобщи здравното министерство на страната, цитирано от РИА Новости и БГНЕС.

“29-годишната Лилия Коновалова роди две деца с разлика от два месеца. Дъщерята на Лилия се роди в 25-ата седмица от бременността, а два месеца и 16 дни по-късно се роди дългоочакваният син”, се казва в съобщението на министерството на страницата му във Фейсбук. Лекарите обясниха, че необичайният случай се дължи на анатомичните особености на тялото на жената, а именно двойна матка.

“Според статистиката, в такива случаи шансовете да се роди живо дете са 1 на 50 милиона. Но благодарение на професионализма на лекарите, майката и бебетата са добре”, се казва в съобщение на Министерството на здравеопазването на Казахстан.

Момичето, родено в 25-а гестационна седмица, е дошло на бял свят с тегло 850 грама и ръст 42 сантиметра. Теглото на момчето е 2.9 килограма, а ръстът му е 50 сантиметра.

Добави коментар