10 любопитни факта за зачеването

4655
10 любопитни факта за зачеването

Зачеването на близнаци зависи от възрастта

Най-вероятните дни за зачеване са между 11-тия и 16-тия ден след менструацията.

По-възрастните жени по-често зачеват близнаци. Защото организмът им работи на по-ускорени обороти и произвежда повече от една яйцеклетка.

Най-големите врагове на зачеването са алкохолът, цигарите и кафето. Една кутия цигари на ден намалява шансът за зачеване с 50%, а най-безопасната доза кафе е една чаша дневно.

Ако работите през нощта, шансът за забременяване се увеличава. Според американско изследване сред медицински сестри, в чийто график често присъстват нощните смени, те имат проблеми с месечния цикъл, което повишава възможността за забременяване.

Най-доброто време за зачеване е шест часа сутринта. Именно в този период мъжкият организъм изработва най-активни сперматозоиди, а женският е готов за зачеване.Възможността на жената да зачене във всеки един месечен цикъл е едва 20%.

Най-подходящата поза за зачеване е мисионерската. Достигането до оргазъм също помага.

За да увеличите шансовете за зачеване на момиче, добре е да включвате в менюто си повече риба, пресни зеленчуци, шоколад и сладкиши.

За да има сперма с добро качество, мъжът трябва да забрави за сауната, парните бани и карането на колело. Всички тези неща влошават шансовете за оплождане.

Днес по света 90 милиона двойки се опитват да заченат.Коментари

Коментар: 1
bremenost

as 11 godini ne moga da zabremeneq nqmam ovulaciq im dr problemi


  • 1

Добави коментар