10 души, които оцеляха при опит да бъдат абортирани

1274
10 души, които оцеляха при опит да бъдат абортирани

Техните майки са се опитали да ги абортират...

Абортите в САЩ са позволени до 7-и месец.

При аборт след 4-и месец един често използван метод през 80-те години е солевата инжекция. Тъй като плодът е вече прекалено голям, той не може да се извади чрез изсмукване или разчленяване и затова се използва инжекцията.

Как действа солевата инжекция?

Тя вкарва солев разтвор в матката, който изгаря плода и той умира. След това се предизвиква мъртво раждане. След поставянето на инжекцията са необходими часове на изчакване, често се чака над 15 часа, за да настъпи смъртта на плода.

Проблем тук е, че понякога плодът не умира и се ражда живо бебе. Тези бебета са недоносени и ако не се поставят в кувьоз и не се вземат мерки за живота им, те умират. Тук следва един спорен момент – не винаги лекарите им оказват помощ. Тези „раждания“ обикновено се извършват не в болница, а в клиника за аборти, където няма необходими условия, за да се окаже помощ на живо бебе, родени при тези обстоятелства.

Понякога обаче някой от медицинския персонал, извършващ аборта, решава да помогне и така се стига до спасяване на живота на бебето.

Заради ненадеждността на този метод късните аборти и солевата инжекция вече не се препоръчват от лекарите.

Ето 10 истории за хора, които са били спасени след неуспешен аборт:

Мелиса ОхденМелиса се ражда през 1977 г. Майка й е била бременна в седмия месец, когато решава да направи аборт със солева инжекция. Тя е излъгала лекарите, че е в по-ранен етап на бременността.

Не е ясно точно какво се случва, след като лекарят разбира, че бебето е живо. Мелиса знае, че е била заведена в интензивното от медицинска сестра, която е обяснила, че са правили аборт, но нещата „са се объркали“. Никой не е очаквал, че тя ще оцелее, защото е имала дихателни проблеми и увреждания от инжекцията.

Мелиса обаче оцелява и по-късно е осиновена. Тя е била на 14 години, когато майка й разказва историята за това как се е родила. Мелиса завършва социални дейности. През 2008 г. тя ражда своето дете в същата болница, където преди години нейната биологична майка се е опитала да се отърве от нея.

Джана ДжесенМайката на Джана е решила да направи аборт със солева инжекция, когато е била в 7-ия месец.

За разлика от случая с Мелиса по-горе, която почти не е била увредена, Джана днес има множество здравословни проблеми заради солевата инжекция и заради това, че не й е помогнато бързо в първите моменти от живота й, когато й е липсвал кислород.

Майката на Джана е била на 17 години. От момента, в който й е направена солевата инжекция, до предизвиканото раждане са изминали 18 часа, които би трябвало да е достатъчно, за да се умъртви бебето, но Джана се ражда жива.

Впоследствие тя е осиновена. Заради солевата инжекция обаче развива церебрална парализа. Днес тя е активист срещу абортите.

Сара БраунтилърСара Елизабет Браун е била износена почти до края на бременността. Майка й е била в 36-а седмица, която е решила да се отърве от бебето. Тя пътувала до друг щат, където се срещнала с д-р Джордж Тилър - гинеколог, известен с това, че прави „късни аборти“, с които другите лекари не искали да се захващат.

Той много се гордеел, че въпреки трудностите на това да извършиш „късен аборт“, никога не е имал смъртен случай на пациентка. За Сара лекарят решил, че ще използва инжекция с калиев хлорид. Опасното вещество се инжектора в сърцето на бебето и то умира, след което следва мъртво раждане.

Станал обаче гаф и вместо в сърцето, докторът инжектирал веществото в мозъка. Бебето не умира, но се ражда с множество увреждания. Въпреки това е осиновена. За нещастие, Сара е сляпа, на 6 месеца получава удар, а малко преди да навърши 5 години умира, след като бъбреците й спират да работят.

Няколко години по-късно д-р Тилър (на снимката) е убит от активист.

Джосая ПреслиДжосая Пресли е кореец, осиновен в САЩ.

При този случай не е имало късен аборт – майка му е била във втори месец. Тя направила аборт, но два месеца по-късно установила, че все още е бременна.

Тя решила да роди детето и да го даде за осиновяване. Джосая е осиновен от американци и живее щастлив живот. За съжаление, едната му ръка е деформирана, най-вероятно по време на опита за аборт. Днес той е активист против абортите и съветват жените, които не искат да задържат детето, да го дадат за осиновяване, както е направила неговата майка.

Бранди Лозиер

Майката на Бранди била бременна от 4.5 месеца, когато решила да направи аборт със солева инжекция, което е напълно легално в САЩ.

Всичко вървяло по план. Инжекцията била направена, било изчакано, мъртвият плод се родил, но когато санитарките го изхвърляли, те забелязали, че телцето мърда. Така Бранди била спасена.

Тя била на 27 години, когато разбрала, че причината майка й да иска да я абортира е, че е забременяла след изнасилване.

Д-р Имре ТегласиД-р Имре Тегласи е унгарец.

Той бил на 11 години, когато разбрал, че майка му се е опитала да го абортира. Разбрал това случайно. По това време майка му и баща му били в процес на развод.

Баща му имал гости и като мислел, че детето спи в другата стая, им разказал за това, че съпругата му е искала да махне детето. Тя се опитала да извърши аборта сама, защото по онова време тези процедури не са били така достъпни, както днес.

Клер Кълуел

Майката на Клер забременява, когато е едва на 13 години. Тя прави аборт в клиника и си тръгва. Няколко седмици по-късно отново отива в клиниката, защото коремът й не спира да расте.

Оказва се, че се случило нещо изключително рядко. Тя е била бременна с близнаци и абортът е елиминирал само единия плод. Няколко седмици по-късно Клер се ражда преждевременно и е тежко увредена.

Необходима е сериозна физиотерапия за долната част на тялото й. Майка й не я оставя за осиновяване, както е била посъветвана от лекарите.

Днес Клер и майка й са в добри отношения. Клер дори мисли, че майка й е героиня. Когато става ясно, че има още един плод, лекарите са я съветвали да абортира отново, защото бебето ще е увредено (заради първия аборт). Клер днес е благодарна на майка си, че е решила да й даде живот.

Сара СмитСара дори не знаела какво означава думата аборт до 12-годишна възраст. По това време тя била депресирана, защото имала физически увреждания и майка й решила да й каже истината.

Оказва се, че майката на Сара е била бременна с близнаци, но не е знаела това и когато е направила аборт, е бил умъртвен само единия плод – нещо, което се случва изключително рядко, но през 80-те години е било възможно, защото гинекологията не е била на нивото, на което е днес.

Сара остава жива, но има сериозни увреждания на тазобедрените стави. Когато майка й разбира, че все още е бременна, тя се връща в клиниката и там са стъписани от този случай. Този път обаче тя решава, че ще задържи бебето.

Днес Сара и майка й са в чудесни отношения. Сара днес е активист против абортите и пита „Ако абортът е „право“ на жената, то къде е било моето „право“ в онзи ужасен ден?“

Кийра ХарсмуъртНейната майка е била на 16 години, когато разбрала, че е бременна. Тя направила аборт в 10-а седмица, което се счита за ранен аборт. Не е ясно какво точно се е случило, защото този опит за аборт е доста по-съвременен от предишните. Резултатът обаче е, че няколко месеца по-късно майката разбира, че все още е бременна. Така се ражда Кийра. Въпреки че има някои увреждания, най-вече по ръцете, тя води нормален живот и дори днес самата тя е майка.

Финли Крамптън


Майката на Финли имала здравословен проблем – тя носи ген, който предизвиква проблеми с бъбреците. Първото й дете умира след едва 20 минути живот, а второто оцелява, но живее само с един бъбрек.

Когато забременява за трети път, тя решава да направи аборт. Тя е в 8-а седмица, което е съвсем ранен аборт и според лекарите – без особени рискове.

Няколко седмици по-късно обаче тя открива, че все още е бременна. Така се ражда Финли. Той също има проблеми с бъбреците, но според лекарите има шанс да води нормален живот. Добави коментар