1 мандат в парламента= 14 бебета

103
1 мандат в парламента= 14 бебета

През изминалите близо 4 години много от депутатите станаха родители

Малко са проблемите в държавата, които депутатите вземат присърце. Борбата с демографската криза обаче се оказва приоритет номер 1 за изминалия мандат. Но не със закони, даващи повече права на майките, нито с увеличаване на парите за майчинските, за което жените се борят отдавна. А с това, че през изминалите близо 4 години много от депутатите станаха родители. Повечето за първи път, но някои повториха.

Така за един мандат управляващи и опозиция могат да се отчетат с 14 бебета. Разбира се, най-добре са се представили от ГЕРБ. От една страна, повечето от депутатите на Бойко Борисов са на средна възраст 35 г. - прекрасно време да са татковци. От друга - всеки от тях иска да последва примера на зам.-шефа на партията Цветан Цветанов, който в този мандат се сдоби с трета рожба.

Едва на 40 дни е дъщеричката на Владислав Димитров - Елена. Тъй като госпожицата е много малка, от суеверие той не желае да разкрива подробности за нея. Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов стана два пъти татко през този мандат - на Александър и на Виктория.

Татко два пъти през този мандат стана Станислав Иванов. Дъщеричката му Виктория е на 6 месеца, а баткото Александър вече е на 2.8 г. Много добре се разбират - той непрекъснато я гушка, целува и й говори, а тя все го търси с поглед и цялата грейва, като види батко, разказа депутатът. Иванов е отговорник за къпането вечер, но отменя съпругата си във всяко едно задължение. Е, и двете баби са на линия за помощ.

Депутатът вече е свикнал да ходи недоспал на работа, защото децата са с малка разлика и тъкмо на Алекс му поникнаха зъбките, се роди Вики. Той обича да пее на децата си и на шега казва, че вече може да издаде песнопойка. А Александър, когото той нарича Велики, приспиваше с патриотични песни като “Тих бял Дунав” и “Край Босфора”.Любимата игра на Георги Андонов със 7-месечния му син Георги е борбата. Малък е, но е много енергичен и не е далече времето, когато ще може да ме преборва истински, гордее се таткото. Като най-желан ерген сред управляващите, Андонов разочарова фенките, след като се ожени през лятото на 2011 г. за дългогодишната си приятелка Веселина. А за раждането на Георги-младши е категоричен, че наистина е най-голямата радост в живота му. И не без гордост споделя, че детето носи неговото име “по заслуги”.

В началото на февруари на 1 година ще стане дъщеричката на Емил Гущеров. Сияна е моята принцеса, обожавам игрите с нея, засиява таткото пред вестник "24 часа". Помага на жена си във всяка една задача покрай отглеждането на малката, но признава, че е повече по забавно-развлекателната част. В игра се превръща и къпането вечер, когато е неговото време. Пускаме в коритото рибки и става много весело, разказва Гущеров.

С младите татковци съвети обменя и Димитър Лазаров. Той обаче е горд дядо на първа внучка - от дъщеря си Мария. Деа вече е на 7 месеца. Цялата ваканция на парламента изкарах заедно с нея - беше невероятно време. Приказвах й, а тя се закачаше с мен, показвах й двора, кучето, впечатлява се от светлините на лампите, споделя с умиление дядото.

През юли 2011 г. групата на ГЕРБ се увеличи с още две бебета. Николай Рашев стана за втори път татко, а Емилиян е център на вниманието не само на мама и на татко, но и на кака. Депутатката Теодора Георгиева роди по това време момиченце - Александра.

Най-голямото дете на този мандат обаче е Диляна Михова. Тя е родена на 2 август 2009 г. - само две седмици, след като татко Цветомир се заклел като депутат. Колегата му Александър Стойков пък е рекордьорът в групата - той и съпругата му Марияна имат 4 деца. Най-малкият - Венцислав, се роди през 2010 г. Тъй като семейството живее в Ямбол, докато таткото е в София, в грижите за бебето се включиха и по-големите Велина, Йоан и Николай. Колкото и невероятно да звучи, 4 деца не се гледат трудно, категоричен е депутатът.

Големият син на независимия Димитър Карбов - Теодор, помага за отглеждането на малкото си братче.
Опозицията също не отстъпва на управляващите. Соцлидерът Сергей Станишев стана татко преди 1.5 г. Точно на 1 май 2010 г. половинката му Моника роди дъщеря им Дария. Запитан дали вече работи за второ дете, преди дни той отвърна “Дай, Боже”.

Червеният Ивелин Николов също стана татко за първи път. Малката Нина вече е на година и е голямата радост на депутата и съпругата му Ралица. А колегата им Атанас Мерджанов има син на близо 2 г. и чака още едно дете. Така наследниците му ще станат 5.

Независимият Димитър Карбов също стана татко. Синът му Димитър е точно на 100 дни. Баткото Теодор е на 12 г. и много помага за отглеждането на братчето си. Лесно е, като си имаш отмяна, гордее се с него таткото, който повечето време е на близо 500 км от семейството си, което живее във Варна.Добави коментар