Етерични масла, които лекуват акне

284
Етерични масла, които лекуват акне

Всеки потръпва само при мисълта за този кожен проблем, който засяга изключително тийнейджърите, но и възрастните понякога не са пощадени

Акне. Всеки потръпва само при мисълта за този кожен проблем, който засяга изключително тийнейджърите, но и възрастните понякога не са пощадени. Появата на акне не е въпрос на хигиена, а зависи и от вътрешни фактори като хранене, въздуха, хормоните, а понякога и семейна обремененост.

Етеричните масла са един от най – добрите начини да се справите с акнето. Те са тенденция в световен мащаб от доста време и много хора се кълнат в тях - те ще ви дадат всички предимства на химическите лекарства без страничните ефекти!

И така, кои са най-добрите етерични масла за акне?

Има два основни начина да използвате етерични масла - като вдишвате аромата им или ги втривате в кожата си. Когато вдишвате аромата на етерични масла, той взаимодейства с вашата лимбична система, което влияе върху емоции, памет и дори мотивация! Ето защо хората обичат да се обръщат към етеричните масла, за да се успокоят!

Друг начин да използвате етерични масла е чрез абсорбция или чрез втриване в кожата. Но внимание: етеричните масла могат да бъдат доста силни, затова разредете с базово масло.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е толкова ефективно в борбата с акнето, че неслучайно е често срещана съставка в много продукти! Това чудо-масло е доказано, че работи бързо и ефикасно, при това, без странични ефекти!

Лавандулово масло

Ако даден уелнес продукт е с аромат на лавандула, вероятно е предназначен за де-стрес! Лавандулата е най-важното етерично масло за спокойствие и релаксация. И тъй като акнето може да се дължи и на стрес, това етерично масло помага.

Масло от градински чай

Градинският чай отдавна се използва като лечебна билка заради антибактериалните й качества. Доказано е, че е отличен антидепресант, тъй като поддържа хормоналния баланс и намалява стреса дори по-добре от лавандулата!

Ментово масло

Това универсално масло е ефективно и в борба с акнето. Той ще се справи безпроблемно с всякакви бактерии, ще охлади кожата и ще придаде свежест.Добави коментар