Какво да купим на новородено?

1479
Какво да купим на новородено?

Преди да идете в магазина, мислете практически за първите месеци от живота на бебето.

Основните нужди на едно бебе са близост, топлина и комфорт, това да се храни и да има безопасно място за сън. След като разберете, че вашето бебе се нуждае от изненадващо малко неща, за да запълни тези основни нужди, можете да се отправите към магазините с по-ясна представа какво да купите.

 За сън

През тези първи месеци бебето ви ще прекарва по-голямата част от времето си в сън, затова си струва да мислите за мястото му през деня и нощта.

За начало е добре да купите кошара. Съобразете да бъде достатъчно висока, за да го взимате и слагате без проблем и да отговаря на всички стандарти за безопасност.

Помислете и за ограничители и предпазители, с които ще гарантирате безопасността на детето си.

Бебефон и монитор

Някои родители намират мониторите за много полезна вещ, особено ако бебето е в собствена. Задруги обаче не е нужно на следят всяко движение на бебето.

Спално бельо

Изберете такова от органични или памучни материи, не слагайте възглавници, играчки или много одеяла, в които бебето може да се омотае.

Топлина и комфорт

Без да споменаваме пелените, има и още принадлежности, които ще ви бъдат от полза за вашето бебе. Ще се нуждаете още от:

Маса за повиване

Без значение дали изберете маса или поставка, позиционирайте я в близост до пелените и мокрите кърпи, за да сте подготвени за всякакви ситуации.

Принадлежности за къпане

Ще са ви необходими вана, няколко кърпи, както и подходящ шампоан.

Време да хранене

Помпа за кърмене

Ако имате кърма, ще ви е необходима помпа, с която да събирате ненужното количество кърма. Освен това тя е необходима и ако се налага да отсъствате и трябва да оставите храна за бебето.

Бутилки

Ако планирате изцяло или частично хранене с бутилка, ще ви трябват поне три, както и уред за стерилизация.

Възглавница

Тя ще ви необходима за вашето удобство докато храните малкото.

За навън

Столче за кола

Това е задължителен аксесоар за безопасността на бебето. Уверете се, че е здраво закрепено и че е достатъчно удобно за бебето ви.

Количка

Изберете такава според възможностите и сезона. Ако бебето е родено есента или зимата, може би ще се нуждаете от такава с отделен голям кош. Ако е през пролетта обаче, може и такава, която е мултифункционална и не се изисква кош, който да го предпазва от студа. Обърнете внимание на колелата и тяхната маневреност. Добави коментар