Зелена мрежа

59
Зелена мрежа

Създават я децата от едно училище в София

Деца направиха специални контейнери за изхвърляне на найлонови торбички, изобретиха и алтернативни торби от рециклирана хартия.

Дворът на 26-то училище изглеждаше различно. Всички изхвърляха отпадъците си разделно и даваха идеи как да запазим природата по-чиста, предаде bTV.

Едно найлоново пликче се произвежда за минути. Използва се средно 20 минути, а се разгражда за 100 до 400 години.

Едно домакинство изхвърля за година средно 520 такива торбички. Затова учениците предлагат контейнерите за найлон да са пред големите хранителни вериги.

"Ние очакваме чрез децата да променим мисленето на възрастните", каза Анжела Цонева, заместник-директор на 26 СОУ. Кметът на район Витоша обеща да лобира пред депутатите за идеята "торби от рециклирана хартия".

"Когато отиваме в супермаркета, ние да пазаруваме с многократни за употреба торби за пазаруване", съветва Любен Петров, кмет на район Витоша.

"Нашата идея е всяка къща, всеки квартал, всяка улица да се превърнат в зелени места, т.е. да се употребяват алтернативни източници на енергия, да се изхвърля боклука разделно", обясни Силвия Ангелова. "Ние сме тука и ни пука за найлона и боклука", казаха учениците.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjtk'"(){}:/1zqjtk;9

Коментар: 2
1zqjtk'"(){}:/1zqjtk;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар