Защо животът на левичарите е различен

1205
Защо животът на левичарите е различен

Да си левичар не е присъда

Да си левичар не е присъда, но доскоро незнайно защо, децата, чиято лява ръка е по – добре развита, бяха насърчавани да се превръщат в десняци. Истината е, че левичарите са малко по-различни и много често са доста по – успели в живота. Ето с какво животът им е по – различен.

Може да печелят по-малко

В проучване, проведено от професор в Харвард, по данни от САЩ и Великобритания, е установено, заплащането на левичарите може е около 10 на сто по-ниско, особено, ако се изисква ръчен труд.

Когнитивността може да бъде засегната

Въпреки че има противоположна информация по тази тема, изследването по-горе установява, че левичарите е по-вероятно да срещат предизвикателства при ученето в детска възраст, особено за четене, математика или говорене.

Гениални наклоности

Въпреки горепосоченото, редица гениални хора са именно левичари. Само си спомнете - Стив Джобс, Да Винчи, Айнщайн и 20 процента от членовете на Менса.

Творчески надарени

Според психолози левичарите са по – творчески настроени и имат по – развита фантазия.


Предизвикателства пред психичното здраве

Екип изследователи от Йейл откриват, че 11 процента от участниците в изследването, диагностицирани със състояния като биполярно разстройство или депресия, са с по – активни с лявата ръка. Изумителните 40 процента от пациентите с шизофрения също са такива.

По-податливи на определени заболявания

Проучванията свързват лявата ръка с повишените рискове за здравословни проблеми като множествена склероза , алергии, мигрена или автоимунни разстройства.

Отлични в спорта

Лявата ръка може да е предимство в някои спортове, като бокс, волейбол, плуване и фехтовка.Добави коментар