Запой прати 6 деца в болница

92
Запой прати 6 деца в болница

Лекарите се борят за живота им

Лекари се борят за живота на шестима тийнейджъри, които са се натровили с мистериозна течност по време на купон. Злощастният запой е станал в къща в благоевградското село Падеш в неделя.

Пострадалите са на 16, 17 и 18 години. Петима от тях - момиче и четири момчета, бяха транспортирани в "Пирогов". Състоянието на повечето от тях е тежко, научи Стандарт Нюз. В реанимацията на благоевградската болница е останала 16-годишната Даниела Калайджийска, която е в кома и не може да бъде преместена.

Цялата компания е пила от шише, без да знае какво точно съдържа. Има подозрения, че учениците са се нагълтали с метилов алкохол или течност за чистачки. Лекарите са поискали от родителите да им донесат спешно бутилката, за да се установи за какво става въпрос.

Родителите на Кристиян Чучуков, който пръв е откаран за столицата, са в шок. Майката Мария разказа, че предния ден Крис излязъл към 13 часа и се прибрал в 18. "Посред нощ му стана много лошо, каза, че са пили ракия в Падеш. Обаче той беше в Падеш в неделя. Метиловият алкохол поразява за часове и затова чак сега му е станало лошо. Беше блед като платно", разказа майката пред struma.bg.

Според собственичката на къщата, където е станал купонът, приятелите й са пили метилов алкохол. Други близки на пострадалите пък твърдят, че децата са се натровили с ракия първак. "Ако съм на мястото на родителите ти, ще ти тегля един хубав бой", каза санитарка на едно от момчетата, докарани в "Пирогов".Добави коментар