Започва онлайн обучение и в детските градини в София

1307
Започва онлайн обучение и в детските градини в София

Това ще даде възможност на тези в 4-а група да покрият норматива за първи клас

В очакване на решението на Регионалното управление по образование в София започна дистанционно обучение и на децата в детските градини, обяви за БНР заместник-кметът по образование и култура Тодор Чобанов. Това ще даде възможност на тези в 4-а група да покрият норматива за първи клас, посочи Чобанов.

"Истината е, че това е голямо изпитание за детските градини, тъй като те по принцип са организирани към отглеждане, заедно с обучение на децата. Убеден съм, че въпреки трудностите, децата ще успеят да покрият норматива и да се подготвят добре за следващите нива. Правим всичко възможно за плавното прехвърляне на децата в първа градинска група от яслените.

Нека тези родители, които имат някакви конкретни притеснения и въпроси, да се възползват от телефоните и имейлите на Дирекция "Образование" - да ги зададат тези въпроси, за да можем действително да проведем едно добро класиране и да приемем максимално много деца в общинските детски градини", посочи Чобанов.

На 15 май ще се извърши първото класиране за прием детските заведения в София. 11 790 са общо свободните места. Ако се наложи, заради извънредната ситуация в страната, свързана с коронавируса, сроковете може да бъдат удължени.

Добави коментар