Закриват гимназия с двойкаджии

65
Закриват гимназия с двойкаджии

3 поредни години дипломи успяваха да вземат по-малко от 40% от абитуриентите

Скандално известната заради масовите отсъствия на ученици и ниските оценки на матурите Професионална гимназия по машиностроене и автотранспорт (ПГМТ) във Варна ще бъде закрита. Заповедта вече е разписана от просветната министърка проф. Анелия Клисарова.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Венцеслава Генова съобщи, че за обявените свободни места за прием няма кандидати. Затова годината ще е нулева, а приетите през минали години ученици ще бъдат прехвърлени към съседната Техническа гимназия.

Според Генова част от преподавателите ще бъдат преназначени в Техническата гимназия, която ще поеме и сградния фонд на ПГМТ. Той е в окаяно състояние и има нужда от ремонт за 225 000 лв., посочва вестник "Труд".

До крайната мярка се стигна, след като 3 поредни години дипломи успяваха да вземат по-малко от 40% от абитуриентите, а средният им успех на матурите бе под 3.00. Проверка показа, че класните стаи са полупразни, а 69 гимназисти са завършили първия срок, без изобщо да са прекрачвали прага на гимназията.Добави коментар