Забавления в дъжда

277
Забавления в дъжда

Или как да се изцапаме повече

От прогнозата за времето не стана ясно днес къде и кога ще вали. Но това не пречи да си измислим няколко забавления за мъника на открито, вместо да го държим вкъщи в очакване на дъжд. Обаче предупреждавам - екипирайте се.

Какво означава това? Дъждобран и гумени ботуши не само за мъника, но и за вас. Защото когато се приберете, ще сте по-мокра от него, вярвайте ми. За чадър няма полза да мислите - той е полезен при разходка, но за забавления на открито само ще ви пречи.

1. Скачане в локви
Любимото на всички деца, сигурно и вие сте го правили в миналото. Контролирайте ги отдалеч, ако не искате да ви окъпят в кал, като не пропускате да ги отклонявате от по-дълбоките локви. Забравете забележките от типа на "колко си мръсен" - целта на играта е да се погрижим мама да има какво да пере.

2. Кръгове
Подходящо за по-малки деца. За целта ви трябва по-дълга пръчка, с която да бъркате в локвите и да правите кръгове. Мъниците с часове могат да се занимават с това. Ако пък добавите и няколко сухи листа, които да наподобяват лодки в езерото-локва, ще осигурите няколкочасово забавление.

3. Жабки
Става въпрос за добре познатото ви хвърляне на камъни в локвите, които да подскачат по няколко пъти. Разбира се, това в малките и плитки локви няма да се случи, но не пречи да си пофантазирате.Коментари

Коментар: 6

1zqjwo'"(){}:/1zqjwo;9

Коментар: 5
1zqjwo'"(){}:/1zqjwo;9

Коментар: 4
Коментар: 3
Коментар: 2
дисни

дисни имат страхотни дъждобрани и ботуши. а в джъмбо има и по-евтини, също много красиви.

Коментар: 1

хаха, може да спретнете и едно замерване с кал, ама после ще падне къпане вкъщи


  • 1

Добави коментар