За малтретираните деца

114
За малтретираните деца

Ограничения във възрастта няма

Доскоро всяка седмица в травматологичната клиника на "Пирогов" е постъпвало поне едно дете, малтретирано у дома.

В последно време обаче родителите се опитват да прикрият, че те са причината децата им да се настаняват в болница заради домашно насилие и деца с травми пристигат по-рядко, обясняват лекарите.

Ограничение във възрастта няма. Пациенти заради домашно насилие стават дори и новородени. Има разлика в раните и това кой ги нанася, посочва Нова телевизия.

По-сериозните травми в повечето случаи са причинени от бащите. По-леките са контузии, насинявания, счупени ръце, крака или пръсти.

В момента глобата за родител, който посяга на детето си, е до 200 лева. С новите мерки се предвижда тя да достигне до 1000. Ако родителят продължи с насилието, с него ще се занимава прокуратурата.

Според психолозите, когато един родител има проблем, първият, на когото посяга, е детето. Специалистите са категорични, че кризата оказва голямо отношение върху поведението на родителите към децата.Коментари

Коментар: 1

А! На кривия, кризата му виновна!!! Ами от предната статия съм съгласна с това, че някои родители не искат дете, за да не създават бедняци!!! Ако не ти е акъла на място - трябва да ти забранят да имаш дете!!!! За жалост светът е пълен с идиоти!!! 99%


  • 1

Добави коментар