За котките и бебетата

3685
За котките и бебетата

Те могат да бъдат и лекарство за децата

По света има 400 милиона домашни котки. На най-голяма почит те се радват в Австралия, където на всеки 10 жители се падат по 9 котки. В Европа най-много обичат пухкавите животинки във Франция, а в Перу такъв домашен любимец почти не се среща.

У нас също много хора избират да направят къщата си дом за котка. И ако това е младо семейство, голямата дилема настъпва, когато на хоризонта се задава бебе. Всъщност, много хора смятат, че котките са опасни за бременните жени заради токсоплазмозата.

Това е паразитно заболяване, пренасяно от пухкавите животни, което е особено опасно за бременните, защото уврежда плода. Въпреки това в наши дни не е нужно домашната котка да се дели от бъдещата майка. Достатъчно е да бъде прегледана от ветеринар, да са й направени всички ваксинации и някой друг да сменя котешката тоалетна.

За бебето котето също не е опасно. Според стари поверия, котката може да "открадне дъха на новороденото", което в днешни дни звучи абсурдно. Истината е, че пухкавите домашни любимци обичат топлината и уюта на новородените и затова се опитват да легнат при тях в креватчето, но в никакъв случай не го правят с намерението да навредят.За да сте спокойни за бебето, е добре в първите му месеци да не допускате котката в близост до него. Все пак й позволете да го подуши и опознае, защото тези животни са изключително любопитни. Когато детето проходи, грижите ще се обърнат в посока към котето - не бива да позволявате на мъника да го гони и тормози, за да не отнесе някоя драскотина.

Ако все още се колебаете за наличието на котка и бебе в дома ви, може би следващите доводи ще ви убедят:

– Новородените деца, които се отглеждат с котка, по-рядко страдат от алергии. Това се дължи на факта, че организмът им от най-ранна възраст има възможност да се адаптира към бактериите, което укрепва имунната система.

– Нови изследвания показват, че съжителстването с котка е превантивна мярка срещу астмата. Общуването на децата с пухкавия любимец предотвратява и други дихателни възпаления.- Котките помагат на децата с аутизъм. Те имат проблем с комуникацията с останалите хора, но не и с животните.

- Според някои психолози, приятелството на малкото момче с котка ще му помогне на по-късен етап по-добре да разбира жените.Коментари

Коментар: 8

Kym tozi ,koito e izkomentiral che kotkite sa mrysni i mirizlivi, molya informiraite se poveche predi da pishete kakvito i da e gluposti!

Коментар: 7

"Tedi"Със сигурност и децата не те обичат.

Коментар: 6

Това, което пише в статията е абсолютно вярно! Казвам го от личен опит, моето дете израсна с две котки вкъщи и няма никакви алергии, боледува рядко, а и наличието на домашен любимец учи на толерантност и отговорност. Имам познати, които никога не са имали домашни животни, сега имат дете и то е с алергия и се разболява при всеки полъх на вятъра. Може и да няма връзка, но за мен не е съвпадение. Смятам, че съжителството на дете с котка или куче има само положителни страни и нищо не може да ме убеди в противното!

Коментар: 5

voe ste nenormalni otkacheni pisalite tuk, Niama nisto po hubavo ot dete i domashen liubimec, nezavisimo kotka ili kuche

Коментар: 4
...

Статията звучи достоверно и убедително ! И вероятно е така, защото мои приятели от малки са имали досег с котки и са здрави и обичат животните . И аз обичам животните.Много вероятно хората които смятат котките или като цяло животните за миризливи и неприятни,просто са попадали на зле поддържани домашни любимци.Аз съм имал досег с котки също и в повечето случаи не са миришели.Роля играе и възпитанието на някои деца не им дават да си играят с животни или ги наплашват умишлено и после те стават възрастни които не харесват животните.Познавам хора на които са им разказвали страшни истории с котки като малки и тях и до сега ги е страх,също и хора които са им говорили лоши неща за котките като малки,че котките не обичат никой,че те са егоисти,че не обичат стопаните си...Съответнои такива деца израстват предубедени,защото са получили такова възпитание.И после и те стават такива възрастни.Това може да се отнася за всяко животно куче,котка,папагали,хамстери и тнк...Наблюдавал съм,че покрай ненависта или предубедеността или страха към животните,те придобиват същите чувства и към хора... Много повече и по-често отколкото любителите на животните !!! Простичко е добрите хора се опитват да обичат всичко около себеси,а не да мразят което и да е живо същество! " Любящите хора живеят в свят пълен с обич. Враждебните хора в свят пълен с омраза. Същият свят. " -Уейн Дайер

Коментар: 3

Котките са толкова мръсни и миризливи (не че и бебетата не са ), обичам ги, но не мисля, че трябва да живеят затворени в апартамент или къща с хора, независимо от възрастта и здравословното им състояние.

Коментар: 2

Az obojavam kotkite i mrazia decata.

Коментар: 1

абе котка и бебе не е за препоръчване каквото и да ми говорите


  • 1

Добави коментар