За какво мечтаят децата?

180
За какво мечтаят децата?

Най-простият отговор е билет до Луната

Децата обичат да мечтаят. Въобръжението им може да ги отведе в странните места от приказките, да ги пренесе в Дисниленд или пък на Луната. И точно там искат да отидат почти всички деца.

ЛунатаСпоред анкета, направена от британски туристически портал сред деца между 3 и 10 години, най-много малчугани искат да посетят Луната. Всъщност, това наистина може да се случи - срещу 150 милиона долара компанията Space Adventures вече продаде билет за спътника на Земята.

Дисниленд и АвстралияТова са следващите места, на които искат да отидат най-много деца. За Дисниленд всички знаем защо. Според специалистите, Австралия е попаднала сред детските мечтани дестинации заради многото анимационни филми, в които действието се развива в страната.

Приказните страни от филмитеВсъщност, детските филмчета и по-малко книгите сериозно са повлияли на предпочитанията на децата да пътуват. Нарния и Лапландия са приказните страни, където много деца метчаят да отидат. Нарния е измисления свят, в който се развива действието във филма "Хрониките на Нарния". Лапландия пък е домът на Дядо Коледа.

Други места, на които малчуганите мечтаят да отидат, са Голямата гора, в която живее Мечо Пух, училището за магии на Хари Потър - Хогуортс и планината, в която живее Цар Лъв.Добави коментар