За и против детските бънджита

3340
За и против детските бънджита

На каква възраст е подходящо да започнете?

Най-голямото достойнство на детските бънджита е, че развиват вестибуларния апарат на детето. Освен това те стимулират развитието на полезни навици като управление на собственото тяло, координация и опознаване и овладяване на пространството между детето и предметите около него.

Случва се, бънджита да бъдат препоръчвани от самите педиатри с цел укрепване на детето, ако при него се наблюдават някакви проблеми, свързани с развитието на опорно-двигателния апарат. В съчетание с правилен режим и балансирано хранене използването на детски бънджита дава добри резултати.

Трябва да отбележим обаче, че съществуват и случаи, когато използването на бънджита е категорично забранено. Например, при наличието на възпалителен процес на кожата на детето. Особено, ако е на места, които са в непосредствен контакт със бънджито.

Не се допуска използването на детско бънджи също така, когато детето страда от ортопедични или неврологични заболявания.

Кои са основните отрицателни страни на бънджитата?


Можете да очакване отрицателен ефект, ако прекалено дълго време оставяте детето в бънджито. Особено в случаи, когато детето не е навършило 6 месеца. На такава възраст костната система на детето е все още недостатъчно оформена, за да може самостоятелно да се отласква от земята. Доколкото, седейки в бънджито, детето стъпва на пръсти, в бъдеще това положение може да стане причина за различни проблеми, свързани с усвояването на ходенето.

При използването на бънджи може да се получат и травми. Особено ако детето не е закрепено добре и според упътването.

За оптимална полза от бънджито: слагайте правилно детето в него и наблегнете на използването му след навършване на 6-месечна възраст.Добави коментар