За децата пропускането на училище е по-опасно от коронавирус

519
За децата пропускането на училище е по-опасно от коронавирус

Децата трябва да тръгнат на училище след лятната ваканция, защото пропуските в образованието са по-опасни за тях от COVID-19

Британските главни здравни инспектори заявиха, че децата трябва да тръгнат на училище след лятната ваканция и предупредиха, че пропуските в образованието са по-опасни за тях от COVID-19, съобщи Ройтерс.

В рядко съвместно изявление главните здравни инспектори на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия подкрепиха министър-председателя Борис Джонсън, който каза, че връщането на децата в училище трябва да е национален приоритет.

"Много малко деца, ако въобще има такива, ще пострадат дългосрочно от COVID-19 само защото са ходили на училище. Затова пък със сигурност ще има дългосрочни лоши последици за децата и младежите, ако не ходят на училище" - пишат експертите в изявлението, цитирани от БТА.

Известно е, че непосещаването на училище увеличава неравенствата и намалява възможностите, а също може да влоши проблеми с физическото и психично здраве, пише в изявлението. Затова пък съществуват ясни данни, че малко деца се заразяват с Ковид-19 и дори това да се случи, рискът от смърт при тях е изключително нисък.

При друг повод английският главен здравен инспектор Крис Уит заяви пред Скай нюз, че е глупаво да се разчита на появата на ваксина тази година. Според него е възможно по-скоро тя да се появи след една година, отколкото до шест месеца.

Добави коментар