За децата и презервативите

93
За децата и презервативите

Младежите се затрудняват при използването им

Защото се късат, изхлузват се, провалят ерекцията или ги слагат в неподходящ момент. Това са най-честите проблеми, за които споделят младежите, използващи презервативи.

Учени от Хърватия и САЩ са направили проучване на проблема. Освен въздържанието, използването на презерватив при мъжете е най-ефективния начин за предпазване от предавани по полов път болести, включително и СПИН.

Но много младежи и девойки срещат различни проблеми, като примерно го слагат, след като е имало проникване или загубват ерекцията в момента на слагането. Изследването е направено сред 1 050 хърватски мъже и жени на възраст между 18 и 25 години.

Участниците са отговорили на въпросник относно честотата на използване, дали го използват след употреба на алкохол, в какъв момент го слагат, как се чувстват с него и какви проблеми са срещали при използването му, уточнява БГНЕС.Най-честият проблем се оказва разкъсването на презервативите. Освен това, тези, които са пили алкохол или са приемали наркотици, много по-често признавали за проблеми с разкъсване. 18% са споделили за скъсан презерватив, 13% че се е изхлузил, 17% са загубили ерекцията, а цели 34% са го поставили, след като вече е имало проникване.

Повече от половината признават, че са имали проблем или са допуснали грешка при използването на презервативи.

Според изследователите, правилното използване на презервативите е важно за общественото здраве и са необходими още изследвания, за да бъде установена честотата на грешките и проблемите, а също така да се дефинират особените ситуации, които довеждат до тях.

И настояват, че задължение на здравните власти е защитата на сексуалното и възпроизводително здраве на младите, за което трябва да взимат мерки да ги образоват с цел правилното използване на презервативите. И добавят, че това, за съжаление, не се прави в достатъчна степен.

Някои от митовете за презервативите вижте тук.Добави коментар