Време ли е детето да тръгне на танци?

105
Време ли е детето да тръгне на танци?

Дъщерята навърши 3 години, да започне ли?

Наскоро ви разказахме за ползите от балните и спортните танци. Ако сме привлекли вниманието ви, с нетърпение чакате настоящата статия, посветена на въпроса: готово ли е детето ви за заниманията по танци?

След като сте решили, че е добра идея детето ви да започне да танцува, възниква питането – а на каква възраст е подходящо да се започнат редовни занимания? Според специалисти, децата на възраст 6-7 години са достатъчно зрели за това. Разбира се, понякога ключов момент, не за пренебрегване, са и индивидуалните качества на детето.

Най-подходящият спорт за различните възрасти


Защо танците не са подходящи за деца на по-малка възраст? Всъщност, ако детето ви е достатъчно концентрирано и увлечено от танците, може преспокойно да започне с тях още на 3-годишна възраст. След три години тренировки ще е завидно напреднало.

Практиката сочи обаче, че толкова малки деца бързо се уморяват, при тях координацията на движенията не е достатъчно развита и трудно се съсредоточават. Освен това не умеят добре да изпълняват инструкциите на треньора.

Ако сте решили да пуснете 3-4-годишното си дете на танци, отговорете на следващите няколко въпроса:

1. Ще успее ли детето ви да разбира и изпълнява инструкциите на треньора?

2. Ще е способно ли да координира движенията си и да се концентрира върху занимания?

3. Ще може ли да понесе физическите натоварвания?

4. Иска ли детето ви да се занимава с танци?

5. Притежава ли добра памет и музикален слух?

5 начина да стимулиране детския имунитет

Ако на поне 3-4 въпроса сте отговори с „да”, смело можете да въведете детето си в залата за танци. В противен случай поизчакайте да мине още някоя и друга година.

Колко струва спортът за деца?Добави коментар