Влиянието на слънцето върху детската кожа

144
Влиянието на слънцето върху детската кожа

Да предпазим децата от вредните лъчи

На всички ни е известно, че слънчевите лъчи са жизнено необходими за човешкия организъм. Те спомагат за снабдяване на организма с Витамин D, който е необходим за предпазване от рахит.

Също така слънчевите лъчи подобряват кръвообръщението, укрепват нервната система, действат благоприятно на някои кожни заболявания и като цяло подобряват тонуса.

Слънцето обаче крие и редица рискове за нежната детска кожа. Основната причина за това е, че преди да навършат 3 години естествените защитни функции на детската кожа не са напълно развити.

Клетките на кожата реагират на слънчевата радиация, формирайки пигмента меланин, който абсорбира ултравиолетовите лъчи, предпазвайки кожата, но за съжаление при малките деца този процес не е усъвършенстван. Затова дългият престой на слънце е опасен, а за бебета под 6 месеца – забранен.

Слънчевите изгаряния в тази ранна детска възраст, освен много болезнени, имат и негативни ефекти, които в последствие могат да станат причина за по-бързото остаряване на кожата или да причинят различни кожни заболявания.

Затова избягвайте горещото обедно слънце между 11 и 16 часа, карайте детето си да носи шапка и го обличайте в светли памучни или ленени дрешки, дори и на плажа.

Облаците пропускат до 80% от ултравиолетовите лъчи, което означава, че детската кожа има нужда от защита, дори и при облачно време. След къпане внимателно избършете детето, тъй като водните капки действат като леща за слънчевите лъчи, след което не забравяйте отново да го намажете със слънцезащитен продукт.

Когато избирате слънцезащитен продукт, е препоръчително да изберете такъв, който не съдържа съставки, които биха дразнили чувствителната детска кожа, и има висок слънцезащитен фактор.

Именно такива са продуктите от новата серия NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive. Двата продукта съдържат високоефективни UVA-филтри, благодарение на които започват да действат незабавно след нанасяне, и слънцезащитен фактор 50+, който осигурява максимална защита.Освен това продуктите не съдържат ароматизатори, оцветители и консерванти, което намалява риска от появата на алергични реакции на кожата.

Допълнително предимство на NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive лосион и спрей е тяхната изключителна водоустойчивост, което им позволява да запазят повече от половината слънцезашитен фактор, дори след като децата ви са прекарали 20 минути във водата.

Осигурете необходимата слънчева защита за вашите деца, за могат да правят това, което обичат най-много – да играят и да за забавляват през цялото лято!Добави коментар