Видеоигрите са калорични

54
Видеоигрите са калорични

Крият 163 ккал

Един час видеоигри е достатъчен, за да накара тийнейджърите да консумират повече храна през останалата част от деня, съобщи Ройтерс. Проучването на специалистите от Детската болница към Изследователския институт на Източно Онтарио е малко - обхванало е само 22 момчета с нормално тегло.

Изследователите са установили, че тийнейджърите ядат повече, ако преди това са играли компютърни игри. В същия ден те приемат средно 163 калории повече. Специалистите обясняват, че с допълнителната енергия тийнейджърите не компенсират изгорени във времето на игра калории, нито по-малкото количество храна, която консумират по-късно през деня.

Остава неясно как видеоигрите влияят върху талията на подрастващите, тъй като изследването е посветено на модели на поведение, а не на причинно-следствена връзка. Откритието обаче е поредното, в което се открива зависимост между екранното време - пред телевизора или компютъра, и риска от затлъстяване.

Въпреки че 163 калории не звучат като голямо количество, ако се приемат редовно, с годините ефектът от тях неминуемо ще се отрази върху здравето, предупреждава Жан-Филип Шапю от изследователския екип.Добави коментар