В бразилско племе погребаха живо бебе, то оцеля след 7 часа под земята

3229
В бразилско племе погребаха живо бебе, то оцеля след 7 часа под земята

Властите направиха публично достояние видео, на което се вижда, че полицаи копаят в пясъка нощем, за да открият новороденото

Новородено от индианско племе в Бразилия оцеля, след като е било погребано живо от семейството му и останало 7 часа под земята, оповестиха местните власти, цитирани от Франс прес. Медицинска сестра предупредила полицията, след като видяла, че бебе от женски пол било погребано малко след раждането му в обитавания от много туземци национален парк Шингу в щата Мато Гросо.

Властите направиха публично достояние видео, на което се вижда, че полицаи копаят в пясъка нощем, за да открият новороденото, чиято пъпна връв все още била увита около тялото му. Прабабата на бебето, която е член на племето камаюра, бе задържана. "Започнахме разследване, за да установим дали става дума за убийство на дете или въпросната жена е помислила, че детето е родено мъртво - заяви прокурорът Пауло Роберто ду Прадо. Макар че е прекарало 7 часа под земята, детето се чувства добре, увери той.

То било отведено в Куяба - административния център на Мато Гросо, за да бъде хоспитализирано в интензивно отделение за новородени. Следователи са ползвали услугите на антрополог и психолог, за да разпитат и други членове на семейството на новороденото. Семейството му уверило, че бебето паднало на главата си, след като майка му го родила в тоалетна, но полицията поставя под съмнение тази версия.

"Тъй като бащата отказва да признае, че детето е негово, а майката е само на 15 години, подозираме, че двамата са се опитали да убият новороденото", поясниха от полицията, цитирани от Дарик радио.

Добави коментар