УСПЕХ

31
УСПЕХ

Програма за децата с лошо поведение и двойкаджиите

Програма „УСПЕХ” ще превъзпитава двойкаджиите и децата с лошо поведение в училище. Целта на европейския проект е до 2020 г. да няма отпаднали ученици от образователната система.

Данните на синдикатите на българските учители сочат, че всяка година около 15 хил. деца напускат родните школа, съобщи bTV.

Абревиатурата „УСПЕХ” означава Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти и ще представлява нещо като училищните кръжоци от близкото минало. Програмата е въведена от втория учебен срок и интересът към нея е голям.

Записали са се над 150 хиляди ученици, в повече от 1000 училища в страната, което значи, че активността е между 25 и 30%. През първия месец на съществуването на програмата няма отказали се.

В края на всеки срок учениците няма да получат оценки, а съдържанието на занятията не е регулирано от учебни планове. Именно това кара учителите да смятат, че програмата „УСПЕХ” е точен еквивалент на кръжоците от социалистическото минало.

Проектът ще продължи още две години. За този период на време са предвидени да бъдат вложени 100 млн. лева.Добави коментар