Упражненията подобряват успеха в училище

117
Упражненията подобряват успеха в училище

Децат са с по-добър успех, когато спортуват

Редовните физически упражнения повишават успеха на тийнейджърите в училище, особено на момичетата, съобщи British Journal of Sports Medicine. Джозефин Бут от университета Дънди (Великобритания) е анализирала начина на живот и успеха в училище на близо 5000 деца, родени във Великобритания през 1991-1992 г.

Когато децата били на 11 години, изследователите измерили физическата им активност в продължение на 3-7 дни с помощта на акселерометър, съобщава dir.bg.

Данните са показали, че средно момчетата отделят на спорта 29 минути, а момичетата - 18 минути на ден. А това е доста по-малко от необходимия им час физическа активност, отбелязват учените.

Бут и колегите й са отчели и други фактори, като теглото при раждането и в момента на изследването, възрастта на майката, социални и икономически фактори и т.н.

След това изследователите са оценили успеха на младежите по английски, математика и естествени науки на възраст 11, 13 и 15-16 години. Резултатите са показали, че на всяка възраст тийнейджърите са повишавали толкова повече успеха си, колкото повече са спортували. Особено вярно е било това за момичетата.Добави коментар