Упражнения за предучилищна възраст

1224
Упражнения за предучилищна възраст

За по-бързо усвояване на писането

Знаете ли, че физическите упраженния развиват умението на децата да пишат. Да, могат. Подбрахме няколко упражнения, под формата на игра, които ще подготвят децата ви за новия етап от живота им - влизането в класната стая.

Следващите упражнения можете да изпълнявате у дома. Те развиват мускулите на горната част на тялото и снабдяват тялото с физическа сила.

Караме количка
Това упражнение е идеално за развитието на силата на ръцете. Препоръчително е да държите детето за бедрата, а не за стъпалата. Така ще предотвратите неестествено извиване на гръбнака и прекаленото натоварване на малките ръкички.

Упражнение на ръце
Децата обичат това упражнение и с готовност го изпълняват. Изисква се да седнете на пода и да отлепите дупето от пода, като се държите на ръцете си. Сега след като сте постигнали това, започнете да се придвижвате напред-назад.Походката на гъсеницата
Наведете се, така че ръцете ви да докоснат пода. Сега ходете на четири крака като животно. Започнете с ръцете. Когато те максимално се отдалечат от краката, нека детето застине за няколко секунди. След това краката трябва да догонят ръцете.
Упражнението прилича на мечешкото ходене, но не е същото.Добави коментар