Уникална изложба игра

66
Уникална изложба игра

Днес в Историческия музей

Едни от най-популярните лица в светското и обществено пространство у нас ще открият и подкрепят уникална археологическа изложба в Историческия музей тази събота, 17 декември.

Тя е уникална с това, че е специално за деца и ученици и е наречена от своите създатели "жива изложба", съобщи hotnews.bg.

"Малките посетители ще могат да „намерят“ и „сглобят“ археологически съд, да седнат на работното място на истински археолог, да подредят пластовете на древен обект и да „датират“ археологическите находки" разказва един от авторите Весела Герчева от департамент Археология в НБУ.

За техните родители изложбата предлага възможност да бъдат „археолози за ден“ и да открият мястото на истинско древно селище, съобщават още организаторите.Изложбата-игра е съвременен музеен подход, който се прилага от много световни музеи (Британския музей в Лондон, Метрополитен в Ню Йорк), а сега и в Националния исторически музей в София, с помощта на фондация “Америка за България” и фонд "Научни изследвания” към МОМН.

Водещ мотив е „превеждането“ на различни науки на езика на децата, с техники и средства, които едновременно да ги образоват, забавляват и да формират в тях интерес и любопитство.

Историческият музей ще оживее в събота след 11.30 ч. не само за официалните гости, сред които ще са Симеон Колев, водещ в БГ Радио, Явор Гърдев, режисьор, Стефан Вълдобрев, музикант, Мариана Векилска, водещ в btV, Мария Андонова и Андрей Захариев, водещи в БНТ, но и за широката публика. Изложбата остава отворена за посещения до 25 март следващата година.Добави коментар