Умно ли ще е детето ви

132
Умно ли ще е детето ви

Учени опитват да познаят по очите му

Изследователи от Лондон прилагат технология за проследяване на очите и тяхното движение в опит с това да предвидят бъдещите езикови, социални и интелектуални умения на детето, още преди то да е проговорило.

Всъщност наблюденията се извършват на 6-месечна възраст, когато детето още по никакъв начин не може да подскаже точно колко умно ще бъде за в бъдеще.

Целта на учените била да успеят да предвидят евентуалните проблеми в развитието, за да могат родители, учители и други специалисти да работят над тях от рано. Така, тръгвайки на училище, децата би трябвало да имат равен старт.

Проследявайки очите на бебето, учените изучават в подробности реакциите му на различни движения, мимики и говор на околните. Прави се ранен анализ на способността за фокусиране на вниманието и задържането му над конкретен предмет или личност.

Препоръчва се и на самите родители да следят внимателно очите на бебето си и да се научат да забелязват тенденциите, определящи задържането на внимание, паметта и създаването на връзки, базирани на предишен опит.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bgДобави коментар