Умни памперси следят здравето на детето

152
Умни памперси следят здравето на детето

Те изследват урината след сигнал от мобилен телефон

Родителите обикновено изхвърлят мръсните памперси на тяхното бебe, без да се колебаят — в крайна сметка, те са неприятни и безполезни, след като са носени.

Нови вид дигитални памперси обаче може да накарат майката и таткото да се замислят, преди да изхвърлят боклука.

Smart Diapers (Умни памперси) са създадени от нюйоркската компания Pixie Scientific и са проектирани така, че да следят здравето на детето, като изследват неговата/нейната урина.

Да отгледаш бебе без памперс

Използвайки мобилно приложение за телефон, родителите трябва да сканират QR кода на памперсите, когато те са мокри, за да започне "диагностичният тест".

Наскоро пък американски учени съобщиха, че в близко бъдеще родителите ще получат съобщение на телефоните си, когато трябва да сменят памперса на бебето.

През последните години специалистите в областта на високите технологии следват нова тенденция – вместо да се опитват да увеличат продажбите на мобилни устройства, те съсредоточават вниманието си върху допълните услуги и екстри. Най-новата идея е "безжични памперси".

Съществуват и детски маратонки, които имат функция да сигнализират със съобщение, когато детето се препъне и падне. Това става благодарение на вграден микрочип, която моментално улавя и предава информацията. Според специалистите това е голям напредък в развитието на технологиите, който може да улесни съвременния живот.

Въпреки че са голямо улеснение за съвременната жена, памперсите са и най-големият екологичен проблем при битовите отпадъци. Този вид еднократни бебешки гащи не подлежат на преработка, разграждат се за период от 200 до 500 години и увреждат почвата.
 Добави коментар