Удариха шамар на майка, защото кърмила бебето си на улицата

249
Удариха шамар на майка, защото кърмила бебето си на улицата

Във Франция не съществува закон, който да забранява или ограничава кърменето на обществени места, припомнят местни медии.

Скандал разтресе обществото във френския департамент Жиронд, след като майка получи шамар от жена, която я упрекнала, задето почнала да кърми новороденото си на улицата.

,,Някаква жена дойде при мен и ми се развика. Крещеше в лицето ми как може да нямам срам. Каза ми, че ние, младите, само знаем да парадираме и че трябва да си направя график кога да храня детето си вкъщи, а не сред улицата'', разказа за случката майката пред RTL.

След това призна, че щом приключила с упреците и обидите, възмутената отишла до нея и я ударила, докато държала бебето в ръцете си, без да получи шанс да обясни каквото и да било. Тя допълни още, че по това време имало и други хора около тях, които станали свидетели на грозната случка, но никой не понечил да я защити.

По-късно отишла в местния участък, за да подаде оплакване, обаче и там била неприятно изненадана. От полицията ѝ обяснили, че не само нищо не могат да направят, но и че тя "сама е провокирала агресията към себе си", изваждайки на показ гърдата си на обществено място.

Във Франция не съществува закон, който да забранява или ограничава кърменето на обществени места, припомнят местните медии. 

Добави коментар