Училищата с таблети

70
Училищата с таблети

Започва нов училищен проект

Телекомуникационният оператор "Мобилтел", Центърът за образователни инициативи и производителят на потребителска електроника Samsung започват нов училищен проект, чиято цел е да улесни комуникацията между ученици и учители. Проектът е тестови и ще се проведе в рамките на един учебен срок.

Сред задачите на проекта са да се провери доколко българските училища са готови да модернизират начина си на обучение. В инициативата ще се включат учители от четири училища в страната, но все още не се знае кои са те, съобщи novini.bg.

"Мобилтел" и Samsung ще снабдят с таблети и мобилен интернет учителите от тези учебни заведения. Благодарение на тези устройства, преподавателите ще имат бърз достъп до интерактивната учебна система, а учениците ще могат да я изпробват свободно, казват организаторите.

В основата на инициативата е интерактивната учебна платформа u4ili6teto.bg, която учители и ученици ще трябва да тестват. Всеки преподавател ще може лесно да управлява учебния процес, като системата позволява качване и споделяне на учебна информация, без значение от времето и мястото. По този начин дори при отсъствие на учителя, учениците не пропускат учебно съдържание.

Целта на компанията е да провери дали новият метод на работа ще бъде от полза за учебните заведения. Ако резултатите са положителни, ще бъде разширена мрежата от училища и университети, в които се използва платформата.Коментари

Коментар: 2
таблети в училище

Ами супер,един учител ще може да обучава дистанционно 100-а деца, които междувременно ще си седят в някое кафене и ще приемат информацията.Даже няма нужда да владеят и правописа, ще си пишат на техния компютърен език, а пък ние , а и други организации, ще отчитаме колко сме неграмотни.Аман от измислици!

Коментар: 1
Училищата с таблети

Вие сещатели се, че ако въведете такава система те училите ще останат глади и училищните стай ще са празни......!!!!!!!??????


  • 1

Добави коментар