Училища за жива природа

430
Училища за жива природа

Конкурс за деца между 12 и 16 години

За четвърта поредна година учениците между 12 и 16 години ще могат да се включат в конкурса "Училища за жива планета”. Организатор е международната природозащитна организация WWF, с партньорството на австрийската фондация "Ерсте".

В конкурса могат да участват младежи от Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия и Украйна. Те трябва да представят проект по една от следните три теми: "Дунав/Европейската линия на живота”, "Екологичен отпечатък/глобални ефекти на потреблението”, "Активно гражданство/бъди активен и мотивирай останалите”.

Срокът за подготовката на конкурсните проекти е ноември 2011 - май 2012 г., уточнява bTV. Церемонията по награждаването ще се проведе в Румъния през юни догодина, а голямата награда е образователен лагер в северната ни съседка.

Междувременно трима учители и трима ученици от всяка една от изброените държави ще бъдат поканени да се включат в семинар по устойчиво развитие, организиран от WWF. Той ще се проведе от 22 до 27 октомври в Австрия, като целта му е участниците да бъдат запознати с основните принципи на природосъобразния начин на живот.

За да се включат в състезанието, кандидатите трябва да представят молба и мотивационно писмо не по-късно от 15 септември на WWF Румъния на електронен адрес dcaratas@wwfdcp.ro.

През трите години от съществуването й в инициативата "Училища за жива планета” са участвали повече от 90 учители и 2000 ученици от 11 страни.Добави коментар